Kiekkokaukalosta vaihtoaitioon

03/04/2009 at 8:30 AM | Posted in Suomi | Leave a comment

Teksti: Ville Rämö
Kuva: Annika Vaajala

patrick_hilman_netti1

Turku-turnaus alkoi perjantaina, 27 Maaliskuuta 25:nnen kerran. Vuosien varrella turnauksessa pelanneet pelaajat ovat vaihtaneet roolinsa pelaajasta valmentajaksi. Yksi näistä on ruotsalainen Patrick Hillman, joka osallistui turnaukseen pelaajana noin 20 vuotta sitten. Nyt hän on tullut Turkuun IK Sätran Team-97 kanssa, ikäluokan ainoana ulkomaalaisjoukkueena.

”Voitimme pronssia turnauksessa. Viimeinen ottelu oli erästä tsekkiläistä joukkuetta vastaan.” kertoo Hillman, muistellessaan Turku-turnausta.

Hyvästä paremmaksi turnaukseksi

Hillmanin mukaan turnaus on kehittynyt ainoastaan parempaan suuntaan. Mitään varsinaisia solmukohtia ei turnauksesta hänen mukaansa löydy. ”Hallit ovat melko lähellä toisiaan, joka on hyvä. Muistan myös yhden jäähallin joka oli rakennettu pommisuojaan. Jäähalli maan alla!”

Hillman muistelee, että Turun jäähallit olivat hienoja jo 80-luvulla, mutta kehitystä on huomattavissa myös sillä saralla. ”Tämä halli on yksi hienoimmista missä olen ollut.”, kommentoi Hillman Kupittaan jäähallia.

Tasaisia ja tiukkoja otteluita pelanneet IK Sätran pojat saavat hyvää treeniä. Hillman uskookin poikien saavan ainoastaan hyviä kokemuksia ja muistoja turnauksesta.

Paremmat varusteet eivät tee hyvää pelaajaa

Hillman löytää nopeasti eroja suomalaisen ja ruotsalaisen pelityylin välillä. Hänen pelatessaan suomalaisjoukkueet olivat hieman fyysisempiä ja lyöntilaukaukset olivat sallittuja. Suomessa nämä kiellettiin joitain vuosia tästä, kun taas Ruotsissa ne sallittiin. ”Nyt pelaajamme haluaisivat ”lämätä” ja taklata. Heillä on välillä hankaluuksia pysyä säännöissä kun pääsevät kentälle.”

Yksilölliset taidot ovat myös kehittyneet vuosien mittaan. Paremmat varusteet, kuten komposiittimailat, ovat helpottaneet pelaamista.

”Totta kai silloinkin oli todella taitavia luistelijoita joukossamme, mutta heidät pysäytettiin melko nopeasti taklauksilla. Nyt nämä pelaajat pääsevät näyttämään todelliset taitonsa. Pelaajat ovat ehkä hieman teknisempiä nykyään.”

”Ulkomaalaisten joukkueiden kohtaaminen kehittää pelaajia. Esimerkiksi peli suomessa on hieman nopeampaa mielestämme, kuin mitä meillä ruotsissa.

Advertisements

Leave a Comment »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.
Entries and comments feeds.

%d bloggers like this: